Despre mine

    O mare parte a timpului o dedic uneia dintre pasiunile mele: studierea perioadei România 1930-1940 și Statele Unite ale Americii, perioada 1945-1969. În România când cineva vorbește de studierea unei anumite perioade din istorie se referă în general la sfera politică, elitele culturale și artistice. Când vine vorba de viața de zi cu zi regăsim doar aspecte „picante” gen prostituatele de epocă, bârfe și zvonuri. Eu prefer să mă aplec asupra vieții „your everyday average citizen”. Și prin asta mă refer la toți factorii care o influențeaza: presa de atunci, retailul, transporturile, produsele folosite în cotidian, etc. Pasiunea pentru istorie s-a manifestat și prin explorarea clădirilor interbelice din Constanța și București, precum și prin identificarea și explorarea fostelor instalații militare costiere construite în timpul celui de al doilea război mondial, în această ultimă „aventură” fiind însoțit de un bun și drag prieten, militar de carieră, domnul Ovidiu Oprea.

    Ca în orice domeniu de studiu și aici cel mai bine este să mergi la sursa zero. În cazul de față mă refer la colecționarea de reviste, ziare, fotografii, cărți poștale, slides, role de film, etc. ce provin din anii de interes specificați mai sus. Rolul colecționarului, mai ales în zilele noastre când asistăm la o agresiune constantă a noii stângi asupra valorilor și principiilor conservatoare care au dus la dezvoltarea societății occidentale, este acela de salvare și păstrare pentru viitor a acestor artefacte, sau cum le numesc unii - izvoare istorice. Și evident de promovare a acestor valori și principii, pentru că așa cum spunea Președintele Ronald Reagan

If we lose freedom here, there is no place to escape to. This is the last stand on earth.”    În prezent colaborez la revista: „Magazin de filatelie, cartofilie și numismatică” - editată de Asociația Filateliștilor „Tomis” Constanța, asociație alături de care am expus în 2022, într-o expoziție de grup dedicată Zilei Marinei Române, găzduită de Muzeul de Artă Constanța. Și aici trebuie să menționez oamenii deosebiți care m-au călăuzit pe acest drum: domnul Gabriel Octavian Nicolae, domnul George Grigore și domnul Academician Gheorghe Stănescu.

    În plus am o serie de colaborări și cu asociații de profil din Statele Unite ale Americii.

    De asemenea sunt membru al Societății de Cartofilie „Stella Maris”, unde pregătim lansarea a numeroase proiecte interesante, precum și a primei reviste de profil din România.


Așadar majoritatea postărilor de pe blog vor fi sub această tematică. Însă prin prisma unor alte aspecte: profesia de economist, profilul (tot economic) celei de a doua facultăți pe care o urmez în prezent, interacțiunile directe pe care le-am avut de-a lungul timpului atât pe plan personal cât și profesional cu marii jucători din retail, oamenii politici de la noi, oamenii din sfera apărării atât de la noi cât și din străinătate și bineînțeles cu reprezentanți ai diverselor sectoare (economic, militar, social, politic) din Statele Unite - am să abordez și subiecte din zona economiei și a apărării.