Boala Alzheimer (nu ocolește tinerii) : stres, sănătatea creierului și longevitate - un deosebit eveniment de awareness

by - April 05, 2024

  

    Trăim vremuri din ce în ce mai apăsătoare și din ce în ce mai îngrijorătoare. Boli și afecțiuni care înainte erau specifice vârstei a treia, sau alte probleme de care în urmă cu 30-40 de ani nu existau, sau nu erau larg răspândite, au devenit din ce în ce mai comune. Mai grav, aceste probleme au ajuns să afecteze tinerii și în unele cazuri chiar copiii. 

    Mulți dintre cei tineri le ignoră, sau le este rușine să recunoască că sunt afectați, iar alții pur și simplu nu recunosc simptomele și consideră că „e doar o simplă oboseală”. Și nu de puține ori ajung la medic în stadii avansate în care recuperarea este extrem de dificilă, sau în unele cazuri, dramatice, imposibilă. 

    Iar evenimentele de awareness, cel puțin în România sunt foarte rare și se concentrează în majoritatea lor pe capitală.  Din fericire, grație celor de la Rotary Cetatea Tomis, ASOAF Constanța și Patronatul Național al Femeilor de Afaceri din IMM, un astfel de eveniment a fost găzduit de hotelul IAKI din stațiunea Mamaia. 

    Constănțenii s-au dovedit foarte receptivi, în sala Viena fiind prezenți atât medici cât și persoane care au dorit să afle mai multe informații despre Alzheimer , o boală teribilă care a începout din ce în ce mai mult să afecteze tinerii și despre care se preconizează că în următorii 40 de ani, numărul persoanelor diagnosticate se va tripla.


Panel-ul a fost alcătuit din 

Profesor Universitar Doctor Luiza SpiruUMF Carol Davila, MD, PhD, Președinte Fondator Fundația Ana Aslan Internațional, Expert-Consorțiul European pentru Boala Alzheimer (EADC), ambasador al EWA WORLD (Asociatia Europeanã a Femeilor), EPMA (European Preventive, Predictive, Personalised Medicine) Coordonator Național;  

Dr. Laura Condur - Medicină Familie, Geriatru Gerontolog, Șef Lucrări Doctor - Universitatea „Ovidius” Constanța;

Dr. Amalia Vancea Nemirschi - Recuperare/ Reabilitare, Asistent Universitar Doctorand, Universitatea „Ovidius” Constanța;

Anamaria Gudu - PR „Visamed”.

You May Also Like

0 Comments

Note: Only a member of this blog may post a comment.